Egyedül vagy párban jobb diétázni?

Egyedüli fogyás. Kapcsolódó cikkek

Szerző: Teremy Alex Mikor elhatározzuk magunkat, hogy fogyni szeretnénk, sokszor a motiváció hiánya miatt vagy nem tudunk belefogni vagy rövid idő alatt abbahagyjuk.

Ezért van, hogy felvetődik az a lehetőség, hogy esetleg valakivel együtt kéne fogyni.

Olvasnivalók

Mi az előnye és hátránya az egyedüli vagy társas fogyásnak? Mindenki más és más, ezért mindenkinek másra van szüksége, hogy elérje a kívánt súlyát. Kezdésnek vegyünk engem, mert én személy szerint egyedül kezdtem bele és fejeztem is be. Általánosságban véve senki se támogatott és senki egyedüli fogyás hitte, hogy sikerülni fog. Ezért, ha tanácsot kaptam leginkább általános tanácsok voltak, amiket mindenki tud, de ugye senki nem csinál, mert zabálni mindig jobb.

Tehát én egy magam szintén nulla tudással fogtam bele, persze eleinte én is sok hülyeséget csinálni, de idővel tanul az ember. Csak erre a tanulásra hónapok mennek el, így elhúzódik a helyes út megtalálása. Esélyem se volt, hogy valaki velem egyedüli fogyás és egymást segítsük vagy motiváljuk, de így utólag szerintem jobb is, hogy így történt, mert így nem volt senki, aki téves útra vezethetett volna.

egyedüli fogyás milyen méretű súlyok a fogyáshoz

Azt csináltam, amit magamnak jónak gondoltam és, mint kiderült ez jó döntés volt a részemről. Arra nem is beszélve, hogy én magam is nagyon meglepődtem, hogy milyen szigorúan betartom a saját szabályaimat, míg mások milyen gyorsan elbuknak, miközben a sikeres fogyás titka mindenki részére csak karnyújtásra lenne, de ezt senki sem tudja általában. Nagyon meglepődtem például azon, hogy mennyire kell győzködni az embereket, hogy igenis lehet éhezés, sanyargatás és visszahízás nélkül fogyni nytimes. Tehát egyedül fogyni, akkor érdekes, ha tudod, hogy az amit csinálsz az jó, mert egyedüli fogyás senki nem tud egyedüli fogyás és a magad ura lehetsz.

Fogyás diéta nélkül? Nem lehetetlen! | Well&fit

Minden döntést te hozol meg és azt csinálod, amit a tested megkíván. Senkinek nem kell megfelelned, csak is magadnak, így nincs teljesítmény kényszer rajtad.

egyedüli fogyás hibiszkusz tea jó fogyni

Ha egyik nap lusta vagy akkor lusta vagy és kész. Hátránya persze a motiváció hiány lehet és a tudatlanság, ha te is nulla tudással vágsz bele. Például nagyon jó lehet egy-egy diétás receptet kibeszélni vagy megalkotni, ha úgy van. A párban fogyás előnye, mint fentebb írtam, mindenképpen a motiváció.

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Jobbnak lenni, mint a társad és milyen ciki már, hogyha te nem tudsz fogyni, azért mert csalsz, miközben a másik rendesen egyedüli fogyás a diétáját, amit közösen eldöntöttetek. Ha valaki más tapasztalt ebben, akkor sokat segíthet neked, de fordítva is igaz.

Olvastál egy diétáról, vagy épp egy ismerősöd ajánlotta, aztán, amikor kipróbáltad, hamar lement öt-tíz kiló. Nem sokkal a fogyókúra végét követően azonban ismét elkezdett visszakúszni a súly, sőt, az is lehet, hogy többet szedtél vissza, mint amennyit leadtál. Ez a jojó-effektus, mely jellegzetes velejárója a becsapós fogyókúrás módszereknek. Elmondjuk, hogyan ismerd fel, ha egy diéta valójában csak marketingfogás, és miként válassz olyan étrendet, ami tényleg segít végleg megszabadulni a plusz kilóktól.

Jó, nem biztos, hogy a párod okosabb ezen téren, de hülyébb nem leszel, hacsak félre nem vezetnek valamivel. Lehet pont te fogsz segíti valakinek, akinek már nagyon régóta van súly problémája. Hátránya, mint írtam az lehet, hogy egymás vezetitek tévútra és nemhogy fogyni, de még hízni fogtok.

Óriási a fogyasztószerek piaca

Ebbe a csapdába elég sokan beleugranak. Egy példa erre, hogy a társad azt, mondja egyetek kevesebbet, mint eddig.

egyedüli fogyás fogyni szivárgó bél

Itt mennyiségileg kell érteni a kevesebbet, na ez téves, mert mennyiségre sokat kell enni, többet, mint egy normál étkezésnél. Ha már párban fogyásról van szó, akkor talán a legjobb az, ha egy háztartásba éltek, mert így egymásnak könnyen és gyorsabban tudok segíteni és ugyanazt főzni.

Hol az egyik, hogy a másik, így könnyebbséget jelent mindenkinek, mert sajnos a főzést nem igazán lehet megkerülnek, ha fogyásról van szó.

Kivéve, ha van otthon egy külön bejáratú szakácsunk. Mindenki gondolkozzon el azon, hogy számára mi lenne az ideális, mert lehet pont egy társra van szükséged ebben, de lehet pont az a plusz személy fog hátráltatni téged. Te is állandóan éhezel? Te sem salátán akarsz élni?

További cikkeink a témában

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük? Teremy Alex.