Vélemények

Fogyókúra dwarkában

Tartalom

  Máig nem tudni biztosan, hogy Atlantisz, a legendás kontinens, mely Platón szerint egy természeti katasztrófa következtében süllyedt az Atlanti-óceán mélyére, valóban létezett-e.

  fogyókúra dwarkában

  Van azonban egy másik elsüllyedt civilizáció India partjainál, melynek létezését a tudósok sem kérdőjelezik meg. Dvárka vagy Dváraka India hét szent városának egyike, melyet a Cambay-öböl hullámai takarnak.

  fogyókúra dwarkában

  Dvárka, az elsüllyedt város Dvárka városát Krisna alapította, miután eljött Mathurából - a hindu szentírások szerinti szülővárosából. Visnu isten inkarnációja királyként uralkodott a függőkertek, vízesések és ligetek által színesített városban.

  fogyókúra dwarkában

  Dvárka romjai a Cambay-öbölben. A Srimad Bhágavatam című hindu eposz szerint Salvo, a király gyűlölte Krisnát, és irigyelte tőle Dvárkát, ezért háborút indított ellene.

  fogyókúra dwarkában

  Végső csapásként egy repülő szekérről tűzgömböt hajított a városra, mellyel elpusztította azt, síri csendet és sötétséget hagyva maga után. Bár Krisna ezt követően fogyókúra dwarkában ellenfelét, és a háború után újjáépítették várost, korábbi pompáját már sosem nyerte vissza.

  fogyókúra dwarkában

  Sok ezer évvel később pedig egy természeti katasztrófa következtében tenger nyelte el Dvárkát.