Fogyunk nyáron, Miért fogyunk nyáron. Mi lehet a nyári hízás oka?
Tartalom
Álmában valaki fogyunk nyáron szempillája Hízott az elszigeteltség időszakában? Felkészülsz az ünnepekre, de rémülten gondolsz arra a pillanatra, amikor a fogyunk nyáron ki kell tenned a tested?
Kapcsolódó cikkek
Cătălina Andrei, az AS klinika cukorbetegséggel, táplálkozással és anyagcsere-betegségekkel foglalkozó szakembere néhány tippel segít Önnek. Itt vannak azok az ételek, amelyekre támaszkodnia kell, hogy emlékezetessé tegye ezeket a csúnya fontokat.!
Cătălina Andrei: - Évszaktól függetlenül ugyanazok az általános elvek érvényesek: három fő étkezésünk táplálkozási és kalória-kiegyensúlyozott, mindegyik igényétől függően.
- Jobban fogyasztanak a nyári futások?
- Zsírégető párologtató
- Mi lehet a nyári hízás oka?
- Még javában tart a nyár és a főszezon, sőt, a legtöbben csak most indulnak szabadságukra, sokan pedig épp az utolsó hetekre tartogatják a nyaralást.
- Milyen ételekkel fogyunk nyáron?
- Végre itt a nyár, a pihentető vakációk, a napozás és a végtelen koktélozások évszaka.
- Fogyunk nyáron, A legjobb alkalom a böjtölésre a fogyás érdekében
A forró évszakban az az előny, hogy sok zöldség van kéznél, amelyet nagy mennyiségben integrálhatunk az étkezésekbe.
Alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek, és akkor az elfogyasztott mennyiségek nagylelkűek lehetnek.
A zöldségek fogyasztása fontos vitamin- és ásványianyag-bevitelt biztosít, feltéve, hogy a lehető legnagyobb mértékben fogyunk nyáron őket.
Az étrendi rostok fontos forrásai, és amikor a fogyás célja a jóllakottság érzése és a béltranzit szabályozása.
6 tény, amiért nyáron a leghatékonyabb a fogyókúra - Fogyókúra | Femina
Ebben a szezonban is annyi időt tölthetünk a szabadban, hogy tornázzunk, gyakorolhatunk különféle sporttevékenységeket, amelyeket élvezünk. Az állandó testmozgás fokozza a fogyás folyamatát és elősegíti a testsúly fenntartását.
A jól hidratált test felgyorsítja az anyagcserét. Így sokkal könnyebben tudjuk ellenőrizni a súlyt.
Ősszel jobban megy a fogyás, eláruljuk miért
Általános ajánlásként a fogyás érdekében a nap első részében, reggelinél és ebédnél a lehető legtöbb kalóriát el kell osztanunk, a vacsorának pedig könnyű étkezésnek kell maradnia. A mi tányérunkban minden élelmiszercsoport élelmiszerét meg kell találni: minden étkezésnél zöldséget, amelynek a tányér legalább felét el kell foglalnia, negyedét olyan ételt, amely kiváló minőségű fehérjét biztosít a jóllakottsághoz: tojás, tejtermék, hal, sovány hús csirke, hal, sertésalacsony zsírtartalmú sajtok könnyűa másik negyed pedig egészséges szénhidrátforrás teljes kiőrlésű gabona, teljes kiőrlésű kenyér, borsó, bab, quinoa, kuszkusz.
A fogyáshoz fontos, hogy az utolsó étkezés vacsora ig kerüljön felszolgálásra.
Ily módon megszervezzük a többieket, ütemtervünktől függően, anélkül, hogy át kellene mennünk egy asztalon. A legegyszerűbb módszer az olyan élelmiszerek azonosítása, amelyekről tudjuk, hogy visszaélünk, és ellenőrizzük az adagjukat, különösen azért, mert magas a kalóriatartalmuk édességek, sütemények, chips, magas zsírtartalmú hús, magas kalóriatartalmú sajtok.
Vagyis akkor is, ha fogyásra törekszünk, nem csak bizonyos típusú ételeket kell fogyasztanunk, mert fennáll a táplálkozási hiányosságok vitaminok, ásványi anyagok hiánya kockázata.
Ezért az lenne az ajánlás, hogy válasszon élelmiszereket minden élelmiszercsoportból, rendszeresen diverzifikálja azokat és fogyasszon alacsony kalóriatartalmúakat.
Cukor- és zsírtartalmuk miatt megnövekedett kalóriabevitelt eredményeznek a mennyiséghez képest, bár sok kalóriát fogyasztunk, ezek nem kapcsolódnak az éhezéshez. Ha nem használjuk fel az általuk biztosított energiát, akkor zsírok formájában rakódnak le, és blokkolják a fogyás folyamatát. A súlycél elérésekor bevezethetjük őket, de alkalmanként kis mennyiségben. Amit beleteszünk a menübe?
További cikkeink a témában
Vitaminok és ásványi anyagok forrásai, szénhidráttartalmuk révén sok kalória nélkül kielégíthetik az édesség utáni vágyat. A szénhidrátok mennyiségétől függően kalóriatartalmuk eltér. Az alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök: dinnye, dinnye, grapefruit, grapefruit, eper, bogyók, sárgabarack, nektarin, alma.
Magas kalóriatartalmú gyümölcsök: banán, szőlő, körte, szilva, gránátalma. Kerülje a kolbászt, kolbászt, szalámit. Egészséges zsírokat találunk olyan ételekben, mint a hal, növényi olajok, avokádó, de óvatosnak kell lennünk az adaggal, mert könnyen meghaladhatjuk az elfogyasztani kívánt kalóriát.