A mobiltelefonok evolúciója - II. rész - Mobiltelefon - Business Box

Karcsú telefonok,

karcsú telefonok

A nyolcvanas évek közepétől aztán alaposan nekilendültek a mérnökök. Szinte minden évre karcsú telefonok valami újdonság, ahogy arról cikkünk első részében már beszámoltunk.

karcsú telefonok

Az első áttörések és lépcsőfokok megalapozták a későbbi újításokat, és elindult az a folyamat, ami ma már a mindennapi életünk részévé emelte a mobiltelefont. Az első kamerás mobiltelefonok A mobilkommunikáció piacának egyik új szereplője, a Sharp hozta el azt az újítást a mobiltelefonok világába, ami nélkül ma már egyetlen készülék sem kerülhet gyártósorra: a kamerát. Az integrált, 0,11 megapixeles digitális kamerával rendelkező Sharp J-SH04 csak Japánban volt elérhető, de népszerűsége jelezte, hogy hamarosan a nyugati piacra is betörnek majd a kamerás telefonok, és így is lett.

Régi telefonok: Régi nokia=\

Az ezredfordulón született a mobiltelefonok történelmének legikonikusabb darabja, a Nokia es készülék, melyre még ma is sokan etalonként tekintenek. A hosszú akkumulátor-élettartamáról és szilárd, strapabíró kialakításáról híres mobiltelefon számtalan tartóssági teszt áldozata lett az évek során.

A es annyira népszerű volt, hogy a Nokia ben még a továbbfejlesztett okostelefon-verzióját is kiadta.

Cat S52 Az eddigi legkarcsúbb Cat okostelefon, ami strapabírásból is jeles. A Cat Phones bejelentette eddigi legvékonyabb strapatelefonját, a Cat St. Az új készülék elődjeihez hasonlóan strapabíró, megfelel a katonai szabványnak, azonban vékony készülékházának köszönhetően a mindennapok során is praktikusan használható. Az S52 mindössze 9,69 milliméter vékony és gramm.

Elindul a 3G hálózat — A 3G karcsú telefonok a letöltési sebességet 2 MB-ra emelte márciusában. A 3G hálózatot az egész világon bevezették.

Az adatátviteli sebesség 3—szer gyorsabb lett, mint a 2G esetében.

Forrás: Mobilarena A párizsi Louvre volt a helyszíne annak a bemutatónak, ahol a Samsung a nagyközönség elé tárta három legújabb készüléket.

Ez lehetővé tette a felhasználók számára, hogy készülékeiken videoklipeket nézzenek vagy videokonferenciákon vegyenek részt. A Sony Ericsson Z azonban — bár a videóhívás megoldásával próbált hódítani — a várakozáshoz képest alul teljesített.

  • Az emésztőenzimek fogyást okoznak e
  • Pár sorban Dizájner kollekció okostelefonon tervezve Legújabb nyári kollekcióját teljes egészében a Samsung csúcstelefonján, a Galaxy S21 Ultra 5G-n tervezte Daubner Anna.
  • Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon?

A mobiltechnológia fejlődése ban kezdett csak igazán felgyorsulni, a Nokia megjelenésével. Minden idők legnagyobb példányszámban eladott telefonjaként örökranglista vezető.

Még több Karcsú telefonok A strapatelefonokról általában nem a szép küllem, a karcsú kialakítás és a jó képernyő jut az eszünkbe: ezeket a készülékeket arra gyártják, hogy minél jobban ellenálljanak a viszontagságos körülményeknek, és olyan extrémebb helyszínekre is el lehessen vinni őket, ahol máskor elő nem vennénk a telefonunkat. Ilyen például az extrémsport, egy építkezés, vagy bármi olyan környezet, ahol egy hagyományos telefon komoly veszélybe kerülne, és nagy valószínűséggel hamar összetörne. Itt az első Cat strapatelefon, ami nemcsak mindenálló, de jól is néz ki Végre egy mobil, ami nemcsak bírja az extrém helyzeteket, de még jól is néz ki. A Caterpillar a világ legnagyobb munkagép-gyártó vállalata, de emellett vannak többek között ruháik, cipőik, és igencsak jó minőségű strapatelefonjaik is. A mobilokat nem a munkagépeket is gyártó cég dobja piacra, hanem licencek alapján a Bullit Group, és a vállalat az elmúlt években legalább egy tucat készülékkel állt elő a kategóriában.

Az évek alatt millió készülék talált gazdára. Ez a siker annak is betudható, hogy: ezt a standard funkciókkal rendelkező modellt leginkább a fejlődő országokra pozícionálták, és a piacon kapható legolcsóbb mobiltelefonnak számított. A karcsú mobiltelefonok trendjének kezdete Manapság magától értetődő, hogy a mobiltelefonok kecsesek, karcsúak, egy kézzel átfoghatóak és zsebkompatibilis méretűek.

karcsú telefonok

Ez a trend ben a Motorola razR V3 kagylótelefonnal indult hódító útjára. A rendkívül vékony kialakításáról híres, WAP és Bluetooth-képes telefon 3G-kapcsolattal, VGA-kamerával, videofelvétel készítésének lehetőségével is rendelkezett, a letölthető, mp3-as formátumú csengőhangok is támogatták diadalútján.

A Google megjelenik a mobilkommunikációs piacon A Linux kernelre épülő Android operációs rendszer elsődleges célja az volt, hogy a mobileszközök közös, nyílt forrású, egységes operációs rendszerévé váljon, ám még a fejlesztések kezdeti szakaszában felvásárolta a Google és komoly változtatásokba kezdett.

Az iPhone útnak indul, és győz A hagyományos, gombos beviteli rendszert idejétmúlttá tette a kapacitív érintőképernyő.

karcsú telefonok

Aztán januárjában berobbant a köztudatba az első Apple iPhone. Ezen az LG olyannyira megdöbbent és felháborodott, hogy azt állította, az Apple tőlük lopta a konstrukció ötletét. Márciusban az Apple kihívására a Nokia válaszolt N95 típusú modelljével, mely végül beindította az okostelefon-őrületet.

karcsú telefonok

Ez volt azonban a Nokia utolsó előtti nagy dobása. Az Apple iPhone sikere valószínűleg annak volt köszönhető, hogy, bár nem ez volt az első érintőképernyős okostelefon, de akkor érkezett, amikor a mobiltelefon kínálat elsősorban fizikai billentyűzettel, kis karcsú telefonok, és nehézkesen kezelhető funkciókkal rendelkező telefonokból állt. Cikkünk befejező részében megnézzük, hogyan alakult át a mobilkommunikáció piaca az Apple és a még újabb trónkövetelők színrelépésével.

karcsú telefonok

Hasznos lehet még:.