30 NAPOS TERMÉK VISSZAKÜLDÉSI JOG

A Hermelyn.hu online áruházunkban, vagy telefonon leadott rendelésed esetén, nincs lehetőséged megtekinteni a vásárolt terméket, így biztonságot nyújt Számodra a jogszabályok által biztosított 14 napos elállási jog, amit mi kitoltunk 30 napra. Ha a termék mégsem nyerte el a tetszsedet és megfelelsz az elállási jog feltételeinek*, úgy azt az átvételt követően 30 napon belül bármikor jelezheted és visszaküldheted** számunkra.

*A termékcseréhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a visszahozott termék bontatlan, eredeti állapotban kerüljön vissza hozzánk a vásárláskor kiállított számla kíséretében! Tájékoztatunk, hogy a termékcsere során az eredeti összegből pénzt visszatéríteni nem áll módunkban, azonban 10 ezer forint feletti csereérték esetén Ajándék kuponon való jóváírást is kérhetsz. 
**Bontott vagy hiányos csomagolású, használt, sérült terméket nem áll módunkban visszavásárolni. 

 

 1. Töltsd le és nyomtasd ki az Elállási nyilatkozatot.

  2. Gondosan csomagold be a terméket minden tartozékával együtt.

   3. Helyezd el a kitöltött nyilatkozatot a csomagon belül.

  4. Add át a lezárt csomagot az általad, vagy a nálunk rendelt GLS futárnak.

 

A 14 + 16 napos elállási jog alapvető feltételei:

  • online vagy telefonon rögzített rendelés
  • fogyasztónak minősülő vásárló
  • átvételt követő 30 napon belül történő bejelentés és termék visszaküldés 

A részletes feltételekről a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló  45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik.  

Az elállás során normál méretű termékek esetén 2 000 Ft -t díjért, igénybe veheted csomagelhozatali szolgáltatásunkat vagy saját költségen vissza küldheted bármely futárszolgálattal. Amennyiben általunk szeretnéd a visszaküldést igényelni, úgy a futárt nálunk is megrendelheted a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címünkön.

 

KELLÉKSZAVATOSSÁG, TERMÉKSZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

(a) kellékszavatosság:
Ön a hibás teljesítésünk esetén velünk szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Ön – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy számunkra más igények teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát költségünkre Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja, vagy végső esetben a szerzodéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra mi adtunk okot.

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétol számított 2 hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított 2 éves elévülési határidon túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

A teljesítéstől számított 6 hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a SZŐRFI ÁDÁM EV. nyújtotta. A teljesítéstol számított 6 hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés idopontjában is megvolt.

(b) termékszavatosság:
A termék hibája esetén Ön – választása szerint – az (a) pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti. E határidő leteltével e jogosultságát elveszíti. Termékszavatossági igényét kizárólag a termék gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy a) a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta illetve hozta forgalomba vagy b) a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal idopontjában nem volt felismerheto vagy c) a termék hibája jogszabály vagy kötelezo hatósági eloírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

A kellékszavatosságról, termékszavatosságról és jótállásról az alábbi Fogyastóvédelmi oldalon olvashat részletesebben